Nytt år och snö utanför dörren. Jag hoppas alla har haft lugnt och skönt i jul- och nyårstid. Hos mig har familjen pendlat mellan förkylning och fester, det är ändå trevligt att ha alla på plats i Visby. Själv har jag botaniserat bland gamla deckarförfattare – Trenter tog slut – och snubblade in på Nils Hövenmark. Deckarförfattare, apotekare i Jokkmokk och medgrundare till Áttje - Svenskt Fjäll och samemuseum. Med en titel som Döden på Rotaryklubben var det ett givet val. Här pratar vi män, makt och alkohol i tidigt 70- tal – det känns som en annan värld. Men ond bråd död fanns redan då.

December passerade snabbt med en föreläsning av Marita Jonsson om sin nya bok: En släkthistoria. Roland Salemark gjorde återigen en underbar revy bland årets böcker. En bra avslutning på 2023.

Dags för 2024

Vi drar i gång våren på måndag 15 januari med ett egoföredrag. Men, det blir lite nya rutiner under våren. Strand Hotell kommer att renovera i matsalen varför luncher under våren kommer att serveras i gillet. Vi blir dock inte ensamma i lokalen utan måste återgå till en förflyttning inför föreläsning.

Nyordning för lunch och föreläsning

Så här ser programmet ut för måndagsluncherna framöver:

11.30 Samling utanför Gillet

11.55 Lunch i gillet

12.25 Förflyttning till kaffe vid Teatern

12.30 Föreläsning

13.00 Tack och slut

Presidententen har ordet 29 januari

Den 29 januari har vi inget externt program. Lunchmötet kommer i stället att ägnas åt klubbens inre angelägenheter. Det blir diskussioner och beslut

• Vilka tider ska gälla för måndagsluncherna

• Egna projekt inom klubben eller tillsammans med andra

• Insamling av pengar

• Annat volontärarbete

• Och lite hemsida tänker jag också prata om

Veckoprogrammet i januari

15 jan Ulf Lundahl – EGO-föredrag

22 jan Helena Ottander – EGO-föredrag

29 jan Klubbfrågor

5 feb John Gambe – EGO-föredrag

Välkomna!

Bästa Rotaryhälsningar

Mats Jansson