Medlemsbrev april 2024

Äntligen dags för lite april-väder. Allt från solsken till snöväder att vänta med andra ord. Påsken och sommartidsövergången är avklarade och nu börjar slutspurten för min egen del. Utöver Rotary så kommer jag bland annat att klara av ett besök på Hansedagen i Gdansk i mitten på juni. Ni vet väl om att Visby står som värd för evenemanget nästa år. 5-8 juni 2025 får vi besök av 100 hansestäder och ca 3 000 delegater, kulturutövare och besökare. Det blir en härlig folkfest under fyra dagar.

Medlemsbrev april 2024 2024-04-02 22:00:00Z 0

MÅNADENS MEDLEM: JAANA VINBERG

artikeltumnagel

Jaana Vinberg är Månadens Medlem i Visby Rotaryklubb för april 2024. Född i Tammerfors, uppvuxen i Stockholm och sedan 2001 boende på Gotland. Jaana är utbildad personalvetare från Stockholms universitet med fördjupning inom organisationspsykologi. Efter att inledningsvis hamnat i bemanningsbranschen blev det arbete som karriärkonsult innan hon landade på Gotland och uppdrag med Trygghetsrådet som karriärrådgivare samtidigt som Flextronics skulle läggas ned. I anslutning med att P18 skulle läggas ned tog hon sig vidare till länsstyrelsen innan nästa steg blev HR-strateg på Svenska Spel. Men Jaanas ”steg” i karriären slutade inte där…

Privat fokuserar hon just nu på att ta förarintyg för att bli tryggare i sin navigering då man är ute och seglar samt sjunger hellre än bra. Om engagemanget i Rotary skriver Jaana: Det som jag fortsatt uppskattar med Rotary är engagemanget för utrotandet av polio, de olika lokala engagemangen för värdefulla frågor som möjliggörs för den som kan och vill och som sker världen över. En fredsskapande rörelse helt enkelt.

MÅNADENS MEDLEM: JAANA VINBERG 2024-04-01 22:00:00Z 0

MÅNADENS MEDLEM: BERTIL KLINTBOM

artikeltumnagel

Mars månads medlem i fokus är Bertil Klintbom. Han anser själv att han nog är att betrakta som ”urgute” och fast förankrad i den gotländska berggrunden även om han fortfarande är aktiv i Tanzaniaprojekt som pensionär. Uppväxten på Gotland skedde i Boge och Slite och efter en sejour i mellersta Norrland kom han tillbaka till ön för arbete med bland annat med bygget av det första riktigt stora vindkraftverket på Näsudden. Andra uppdrag som anställd på BJ-konsult blev förnyelsen av Visby lasarett och Almedalsbiblioteket. Han hamnade på Region Gotland där hans intresse för energi- och miljöprojekt fick honom att prova uppdrag i andra länder, även i demokratiprojekt i Ukraina och Tanzania. Hobbyn handlar om renovering av veteranbilar och modellflyg.

MÅNADENS MEDLEM: BERTIL KLINTBOM 2024-02-29 23:00:00Z 0

MÅNADENS MEDLEM: MAGNUS SUNDBLAD

artikeltumnagel

Månadens medlem för februari är Magnus Sundblad, numera pensionär men en gång i tiden både utbildad tandläkare och läkare. Uppväxten ägde rum både i Lidköping och i Arlöv. Realskolan klarades av i Linköping innan resan gick vidare till Stockholm. Åter i Skåne tog Magnus studenten 1962 och vidare till tandläkarhögskolan i Malmö. Det var i Malmö han även träffade hustrun Agneta. Som tandläkare var man eftertraktad av nästan alla landets landsting och paret Sundblad valde till slut att bosätta sig i Norrbotten och i Vuollerim i Jokkmokks kommuns. Till Gotland kom paret efter sommarvikariat i Slite och här på ön bor nu tre av deras fyra barn.

MÅNADENS MEDLEM: MAGNUS SUNDBLAD 2024-01-31 23:00:00Z 0

Medlemsbrev januari 2024

Nytt år och snö utanför dörren. Jag hoppas alla har haft lugnt och skönt i jul- och nyårstid. Hos mig har familjen pendlat mellan förkylning och fester, det är ändå trevligt att ha alla på plats i Visby. Själv har jag botaniserat bland gamla deckarförfattare – Trenter tog slut – och snubblade in på Nils Hövenmark. Deckarförfattare, apotekare i Jokkmokk och medgrundare till Áttje - Svenskt Fjäll och samemuseum. Med en titel som Döden på Rotaryklubben var det ett givet val. Här pratar vi män, makt och alkohol i tidigt 70- tal – det känns som en annan värld. Men ond bråd död fanns redan då.

Medlemsbrev januari 2024 2024-01-08 23:00:00Z 0

MÅNADENS MEDLEM: JAN THIELE

artikeltumnagel

År 2024 års första ”Månadens Medlem” är Jan Thiele, född på en lantbruksfastighet vid Bringsarve i Levide. Efter realexamen i Hemse och gymnasiet i Visby flyttade han med nybildad familj till Uppsala där han läste juridik. Första tillsvidareanställningen blev på Riksförsäkringsverket som byråsekreterare och bland minnena kan nämnas en ursinnig glasmästare som med full kraft körde ner sin morakniv i skrivbordet, som gick i två delar. 1989 kom möjligheten att återvända till Gotland genom anställningen som chef på Sparbankernas Fastighetsbyrå och vidare till tjänsten som bankdirektör på Handelsbanken på Öster i Visby. 1991 blev han medlem av Visby Rotaryklubb, som då hade 92 medlemmar. President blev han 2002-2003. Engagemanget i Rotary i dag är mer fokuserat på IFMR, International Fellowship for Motorcycling Rotarians. En sak som du kanske inte kände till är att han utsågs till hedersmasaj i Tanzania!

MÅNADENS MEDLEM: JAN THIELE 2023-12-31 23:00:00Z 0

Rotarys Ungdomsstipendium till Elvira Norbäck

artikeltumnagel

Visby Rotaryklubb utser årligen en ungdomsstipendiat med inriktning på kultur, humanitärt engagemang, entreprenörskap eller företagande. Stipendiaten får diplom och 5 000 kronor. Årets stipendium går till Elvira Norbäck, 24. Nu verksam vid Länsteatern.

Rotarys Ungdomsstipendium till Elvira Norbäck 2023-12-11 23:00:00Z 0

MÅNADENS MEDLEM: Anders Flanking

artikeltumnagel

Vi avslutar år 2023 med ”Månadens Medlem” för december, som är ingen mindre än vår landshövding Anders Flanking. Född 1957 i Skövde vilket han blev trogen fram till 1978 då han utbildade sig vid Krigsskolan Karlberg. Han lämnade försvarsmakten som aktiv officer 1985 då studier flyttade honom till Göteborg.  Därefter blev det Militärhögskolan 1987. Hans politiska engagemang gjorde honom till kommunstyrelsens ordförande och kommunalråd i Skövde 1989-1998. Invalet i riksdagen skedde 2010, efter att han varit partisekreterare för Centerpartiet i fyra år, och året därefter blev han utsedd till statssekreterare för miljödepartementet. 2019 utnämndes han till landshövding för Gotland, ett förordnande som ifjol förlängdes med två år. Och det kan bli två år till.

MÅNADENS MEDLEM: Anders Flanking 2023-11-30 23:00:00Z 0

Medlemsbrev november 2023

artikeltumnagel

November tog oss från höst till vinter. Månaden började med några klara höstdagar med plats för promenader och byte till vinterdäck. Sen har vi haft ett varierande väder, med mer regn och vattenproblem. Vi har fått lära oss bakterien Clostridium perfringens och nyttan av vattenkokning. Månaden avlutas med snösmockor och rejält vinterväder. En spännande månad på många sätt.

Månadens luncher har varit internt inriktade med besök av vår guvernör Hannele Sjö, årsmöte och två intressanta Ego-föredrag från Eva Borin och Ingegärd Malmros.

Medlemsbrev november 2023 2023-11-30 23:00:00Z 0

MÅNADENS MEDLEM: LENNART LINDGREN

artikeltumnagel

Månadens medlem i november är Lennart Lindgren, vars två viktiga linjer i livet har varit miljöfrågor och barnets rättigheter. Uppväxten skedde i ett litet samhälle norr om Ulricehamn och han blev den förste som tog studenten. Efter det kom studierna att handla om botanik, zoologi och geografi i Göteborg. Det nya ämnet ekologi ledde till forskarstudier i Lund. Yrkesbanan kom att handla om byrådirektör på Naturvårdsverket och sedan Jordbruksdepartementet med ansvar för miljöfrågor. Vidare till departementsråd med ansvar för skog, fiske, rennäring och tillämpning av vattenlagen. Yrkeskarriären avslutades med drömjobbet som generalsekreterare för Rädda Barnen. Till Visby kom Lennart 2004 efter tidig pensionering.

MÅNADENS MEDLEM: LENNART LINDGREN 2023-10-31 23:00:00Z 0

Medlemsbrev oktober 2023

artikeltumnagel

Oktober har kommit med lövfällning, höstkantareller och valnötter. Vi hade många intressanta föredrag under september med Marleene Kolmodin, Eva Sjöstrand och Ronny Larsson som gav oss en personlig beskrivning över hur det är att vara guide i Visby. Mer info hittar ni som vanligt i veckobreven.

Medlemsbrev oktober 2023 2023-10-25 22:00:00Z 0

MÅNADENS MEDLEM: MATS E:SON HJORTH

artikeltumnagel

Månadens medlem för oktober är Mats E:son Hjorth, född i Uppsala men som flyttade till Gotland 1955 efter att ha varit sommargotlänning. Efter studier blev det arbete under tjugo år som universitetslektor vid Handelshögskolan i Göteborg, vilket följdes av egen konsultfirma inom transportjuridik och undervisning inom affärsjuridik. 1995 blev Mats invald i Visby RK i samband med hemflytten till Gotland, där även fadern Einar huserade tidigare. Mats var en av initiativtagarna till projektet Östersjön under tiden han var distriktsguvernör. Tillsammans med hustrun Karin har man nu varit medlemmar i Visby RK i nästan 30 år och ser fram emot att träffa andra samtidigt som man får ta del av intressanta föredrag. ”För mig är Rotary en plats, en stund, ett tillfälle att träffa både nya och gamla vänner, att i gemenskap äta en god lunch, lyssna till ett intressant föredrag och ta till sig ny erfarenhet, och kunskap inom ämnesområden jag annars inte kommer i kontakt med.”

MÅNADENS MEDLEM: MATS E:SON HJORTH 2023-09-30 22:00:00Z 0

Minnestal vid Visby Rotaryklubbs 70-årsjubileum

artikeltumnagel

Det här var talet som Lars Andersson höll när Visby Rotaryklubb firade 70 år den 26 augusti 2023:

Året var 1953 och Visby skulle föräras en Rotaryklubb. Redan under 1952 hade diskussioner förts om huruvida intresse fanns för att bilda en Rotaryklubb i Visby. Intresseanmälningar hade skickats ut till 25 utvalda personer, män, varav ett minimum om 20 män ansågs nödvändigt för att bilda klubben. Starkt pådrivande var dåvarande guvernören i sydöstra Rotarydistriktet i Sverige, Dr Borner, samt den till Visby inflyttade kapten Lars G. Biörkman, med ett förflutet i Sollefteå Rotaryklubb. Kapten Biörkman kom att bli klubbens förste sekreterare och deltog i vår klubbs 50-årsjubileum, som ende kvarvarande chartermedlem.

Minnestal vid Visby Rotaryklubbs 70-årsjubileum 2023-09-19 22:00:00Z 0

Medlemsbrev september 2023

artikeltumnagel
September är här och Rotary-säsongen är i full gång. Vi har klarat av en walk and talk på Södra Hällarna under prominent ledning av Hélène och Janne. Från Överförmyndarnämndens kansli kom Kristina och Maria. Vi fick information om arbetet samt behovet av fler gode män och förvaltare. Vid vårt tredje möte berättade vår egen Arne Ekman inspirerande om Venetiens viner.
Medlemsbrev september 2023 2023-09-10 22:00:00Z 0

”Sjuttio år tror jag visst att vi var”

artikeltumnagel

Året var 1953 och den 26 augusti detta år firade Visby Rotary Club sin tillblivelse med en fest för de nybakade medlemmarna på Snäck - ett av dåtidens mest välrenommerade etablissemang i Visby med omnejd. 

På dagen 70 år senare upprepade vi denna händelse genom att högtidlighålla klubbens bildande med en fest för klubbens medlemmar med anhöriga och gäster från systerklubben Wisborg.

Fotografer var Marie och Hélène.

”Sjuttio år tror jag visst att vi var” 2023-08-30 22:00:00Z 0

Presidentskifte 2023 – Mats Jansson tar över rodret

artikeltumnagel

Måndag 19 juni 2023: Lätt regn på förmiddagen, prognosen lovade uppklarnande först efter lunch. Efter en stunds telefonerande visade det sig att Mari hade ett popup-tak, som vi efter lite mixtrande fick upp vid flaggstängerna i Åhsbergska hagen. Succé! Alla 22 (detta vårt magiska tal...) deltagare fick plats under taket och kunde mingla torrskodda under livligt samtal. Matglädjen fick också sitt, tack vare härliga wraps från Äpplen & Päron och prima bubbel (Odd Bird) utvalt av Arne.

Presidentskifte 2023 – Mats Jansson tar över rodret 2023-06-20 22:00:00Z 0

MÅNADENS MEDLEM: BRITT SILFVERGREN

artikeltumnagel

Som den minsta av fyra syskon hade Britt Silfvergren en trygg och fin uppväxt i Täby och Uppsala. Genom mammans arbete på Åklagarmyndigheten i Danderyd började intresset för juridik, så när det var dags för universitetsstudier blev det juristlinjen. Nu har Britt arbetat både inom det privata näringslivet och det statliga i de senaste 20 åren. Nuvarande rollen som länsjurist vid Länsstyrelsen i Gotlands län är ”verkligen utmanande och omväxlande”. Genom ett vikariat på dåvarande Faktab Finans hamnade hon på Gotland 1993 och fick hyra en ”fantastisk liten lägenhet på Strandgatan med utsikt över havet. Vem kunde undvika att bli förälskad i Gotland då”? 1995 gifte hon sig med Arne från Fårö och 2010 blev Britt medlem i Visby Rotaryklubb. Redan 2013-2014 blev hon president i klubben.

MÅNADENS MEDLEM: BRITT SILFVERGREN 2023-05-31 22:00:00Z 0

Marie Engström om sitt år som president

artikeltumnagel

Nu har snart ett år gått, ett år som president i Visby Rotaryklubb. Jag tog emot mitt uppdrag i Åsbergska hagen en underbar sommardag i juni. Jag hade sagt ja till något som jag nog inte riktigt förstod vidden av och nu när ett år har gått till ända är det på sin plats att göra en kort sammanfattning.

Marie Engström om sitt år som president 2023-05-29 22:00:00Z 0

MÅNADENS MEDLEM: MATS JANSSON

artikeltumnagel

Det började på en skördetröska på ett kornfält i Rasbo utanför Uppsala, det som skulle bli ett yrkesliv inom turism. Månadens medlem i maj är Mats Jansson. Det är kanske inte helt sant eftersom Mats, som en av tre bondsöner med föräldrar som pushade på läsande och studier, genom detta pushande hamnade på ett spår som ledde bort från ”leran”.  Matematik kändes som det mest spännande, förutom ”en tjej i snickarbyxor och flätor” som behövde skjuts hem till radhuset. Med henne blev de ett par som efter snart 50 år fortfarande håller ihop. I början på nittiotalet kom så turismen in i hans liv genom Gotlands Turistförening. Numera ger boendet på Visborgsgatan utsikt över både havet och kryssingskajen, men fokus ligger allt mer på odling och barnbarn.

MÅNADENS MEDLEM: MATS JANSSON 2023-04-30 22:00:00Z 0

MÅNADENS MEDLEM: HÉLÈNE VIOTTI

artikeltumnagel

Hélène Viotti föddes och växte upp i Sigtuna och gick efter skoltiden på Sekreterarskolan i Stockholm, vilket ledde fram till jobb på AEG och vidare ABV Trading med mässjobb i DDR. Kontakten med Gotland kom redan som sexåring då föräldrarna köpte sommarhus i Bläse, ett hus som Hélène numera själv äger som lantställe. Jobbmässigt blev det sedermera föreståndare på turistbyrån i Visby 1981 med arbetsplatsen i Burmeisterska Huset - ”en fantastisk miljö att jobba i”. Förutom turistbyrån inkludera arbetet även att ta hand om guideförmedlingsverksamheten. När Gotlands Turistförening under början av 2000-talet brottades med ekonomiska problem fick Hélène möjlighet att ta över kryssnings- och guideförmedlingsverksamheten i egen regi. År 2010 registrerade hon Gotlands Guide- & Kryssningsservice AB, som Hélène drivit sedan dess. Guidningar erbjuds på ett tiotal språk och sysselsätter ett 60-tal aktiva guider. Samma år gick Hélène med i Visby Rotaryklubb. ”Mitt engagemang i Rotary har vuxit efter hand och är numera en fast punkt i mitt liv”, skriver Hélène.

MÅNADENS MEDLEM: HÉLÈNE VIOTTI 2023-03-31 22:00:00Z 0

MÅNADENS MEDLEM: BIRGER JÖRNHAMMAR

artikeltumnagel

Birger föddes i Stockholm mitt under brinnande världskrig, men hamnade som femåring i Norrköping. I samband med militärtjänstgöringen hamnade han några månader på Gotland ”och kände redan då att det var något speciellt med Gotland och framför allt Visby”. Han stannade kvar på lokalt arkitektkontor och bildade familj med Stina. Numera lever han med AnnaMaria i äktenskap nummer två på St Hansgatan. När Gotland 1971 blev en kommun startade han sitt bolag BJ-Konsult AB. Under 1980-talet gick han med i Visby Rotaryklubb. ”För mig har yrkesnätverket inom  Rotary varit det tyngsta motivet till mitt medlemskap under alla år och att jag samtidigt fått många goda vänner  genom alla lunchmöten”.

MÅNADENS MEDLEM: BIRGER JÖRNHAMMAR 2023-02-28 23:00:00Z 0

Ragnar Svenserud – In Memoriam

artikeltumnagel
Det är svårt att riktigt ta till sig att vår vän och käre kamrat Ragnar Svenserud inte längre finns bland oss. Vi minns Ragnar med stor värme och saknad, en genuin och god medmänniska, som med insiktsfull klokskap vann respekt hos alla som mötte honom.
Ragnar Svenserud – In Memoriam 2023-02-19 23:00:00Z 0

MÅNADENS MEDLEM: INGELA CHEF HOLMBERG

artikeltumnagel

Månadens medlem i februari 2023 är Ingela Chef Holmberg. Hon växte upp på Södermalm i Stockholm och efter en sejour i Göteborg var det på Naturhistoriska riksmuseet hon började arbeta. Under den tiden träffade hon sin man Patrik och paret fick tre barn under fyra år. Sedan 2010 arbetar Ingela på Riksantikvarieämbetet på Gotland med att stötta musser nationellt med frågor rörande vård och konservering. Kontakten med Rotary kom då hennes äldsta dotter fick stipendie i Georgia Rotary Student Program, vilket är ett oerhört generöst bidrag för unga studenter världen över. Kontakten med Inger Dahl i Visbyklubben ledde fram till medlemskapet år 2020.

MÅNADENS MEDLEM: INGELA CHEF HOLMBERG 2023-01-31 23:00:00Z 0

MÅNADENS MEDLEM: JAN CALDERON

artikeltumnagel

2023 års första ”Månadens Medlem” för januari månad är ingen mindre än Jan Calderon. Han växte upp med sin syster Erna på Vallgärdet i Roma och pappan Thjelvar skruvade också ihop en sommarstuga nära stranden i Katthammarsvik, där somrarna spenderades. I tioårsåldern gick flyttlasset till Uppsala vilket efter studentexamen ledde till ytterligare studier på Konstfack 1968 med den speciella tidsanda som då rådde. Efter ett 1980-tal med barn i äktenskap blev det så småningom tillbakaflytt till Gotland. Nu är han tillsammans med Hélène Viotti trogna Rotarianer och Jan konstaterar avslutande att: ”Rotary gör våra liv rikare på flera plan.”

MÅNADENS MEDLEM: JAN CALDERON 2022-12-31 23:00:00Z 0

MÅNADENS MEDLEM: JANE EK

artikeltumnagel

För de allra flesta så är Jane Ek känd på Gotland för åren som ägare av modehuset Julia Hultgren på Adelsgatan i Visby. Där fick hon god hjälp av den erfarenhet som gavs efter att ha öppnat en helt ny Boutique på Ströget i Köpenhamn vars ägare var den kände pälskörsnären Birger Christensen. Erfarenheten kom naturligtvis också av den utbildning som Jane fick inom mode i Stockholm från Tillskärarakademin och chefsutbildning på NK.

MÅNADENS MEDLEM: JANE EK 2022-11-30 23:00:00Z 0
Visby Rotaryklubb: Årsmöte 5 december 2022-11-17 23:00:00Z 0

Besök hos Rotaryvänner på Lanzarote

artikeltumnagel

Den 11/11 besökte vi, Hélène och Jan, Rotary Club de Lanzarote och deltog i ett av klubbens ordinarie lunchmöten på Hotel Lancelot i Arrecife. Liksom hos oss inleddes lunchen med samling och en halvtimmes småprat. Här ingick vin och tilltugg – skinka, ost, bläckfiskringar, frukt etc. Själva lunchen började kl 15 (man äter som bekant sent här) med soppa, därefter huvudrätt och efterrätt, alltsammans avklarat på ca en timme under livligt och engagerat samtal.

Besök hos Rotaryvänner på Lanzarote 2022-11-13 23:00:00Z 0

Månadens Medlem: Sven Landahl

artikeltumnagel

Novembers ”Månadens Medlem” i Visby Rotaryklubb är arkitekten Sven Landahl. Han kom till Gotland 1984 med sin familj för att ”provbo” ett år. Det har nu blivit 38 år och Sven förklarar det med att Visby är en stad som man trivs i, som man ”finns i” och där alla känner alla på ett positivt sätt - ”man blir sedd”. Utbildningen till arkitekt skedde på Lunds tekniska högskola. Nu firar han 42 år i branschen. Visby Rotaryklubb har en viktig funktion att fylla med sitt sociala engagemang, yrkesgruppers möjlighet att nätverka på ett naturligt och enkelt sätt i vardagen, menar han.

Månadens Medlem: Sven Landahl Jan Bjerkesjö 2022-10-31 23:00:00Z 0

MÅNADENS MEDLEM: ROLAND SALEMARK

artikeltumnagel

Månadens medlem i Visby Rotaryklubb i oktober är den prisbelönta bokhandlaren Roland Salemark - ”bokhandlarnas bokhandlare”, som det hette i nomineringen till stora Anita Linde-priset ifjol. Våren 2005 var han på besök på Gotland under en semestervecka i juni. Det slutade med att han andra dagen köpte bokhandeln Wessman&Pettersson i Visby. Att det blev Gotland och bokhandeln är ”nog det bästa jag har gjort här i livet” skriver Roland när han berättar mer om sig själv.

MÅNADENS MEDLEM: ROLAND SALEMARK 2022-09-30 22:00:00Z 0

Månadens Medlem: Marie Engström

artikeltumnagel

Andra klubbmedlemmen som vi presenterar i serien ”Månadens Medlem” här i Visby Rotaryklubb, är ingen mindre än klubbens nya president - Marie Engström. Marie gick med den 22 juni 2019, men har varit Rotarian sedan 2014 via medlemskap i Hässelby/Vällingby. Hon föddes i Fleringe, flyttade till Stockholm 1995, men är nu tillbaka på ön. Läs hennes egna ord om sin bakgrund.

Månadens Medlem: Marie Engström 2022-08-31 22:00:00Z 0

Visby Rotaryklubb: Höststart 29 augusti

artikeltumnagel

På måndag 29 augusti är det dags för höstupptakt i Visby Rotaryklubb. Programkommittén arbetar nu för att fylla måndagsmöten med spännande föredragshållare. Har du tips eller idéer på vilka du skulle vilja lyssna på så kontakta gärna Ingela Chef Holmberg, Birger Jörnhammar eller Jaana Vinberg.

Visby Rotaryklubb: Höststart 29 augusti 2022-08-15 22:00:00Z 0

Månadens Medlem: Lars Andersson

artikeltumnagel

Från och med augusti 2022 startar vi serien ”Månadens Medlem” där tanken är att vi ska lära känna varandra bättre i Visby Rotaryklubb. Alla har inte haft möjligheten att lyssna på många medlemmars EGO-föredrag, vilket den här serien vill råda bot på. Först ut är klubbens äldsta medlem, Lars Andersson, som med egna och mycket underhållande ord berättar i stort och smått om delar av sitt leverne. Håll tillgodo!

Månadens Medlem: Lars Andersson 2022-07-31 22:00:00Z 0

Presidentskifte i Åhsbergska hagen

artikeltumnagel

Måndagen 27 juni höll Visby Rotaryklubb det sista medlemsmötet för verksamhetsåret 2021-2022. I skuggan under de mäktiga tallarna vid samlingsplatsen i Åhsbergska hagen fick klubben en ny President för det kommande året; Marie Engström behängdes högtidligt med presidentkedjan av den avgående Presidenten Jim Enström, som tackade för ett givande år och kunde konstatera att klubben håller ställningarna med en positiv medlemsutveckling och inspirerande lunchföredrag.

Presidentskifte i Åhsbergska hagen 2022-06-29 22:00:00Z 0

Tionde sörmlandslägret i Trosa

artikeltumnagel

18-23 juni arrangeras Sörmlandslägret för tjejer 14-15 år där två deltagare från Gotland finns med bland 12-14 deltagare från olika kommuner. För arrangemanget svarar Rotaryklubbarna i Nyköping, Oxelösund, Strängnäs och Trosa.

Tionde sörmlandslägret i Trosa Jan Bjerkesjö 2022-06-14 22:00:00Z 0

Indien firar tre år utan polio

artikeltumnagel
I hela Indien och i världen, rotaryklubbar firar en viktig milstolpe: Indien har gått tre år utan ett nytt fall av polio.Senaste rapporterade fall var en två-årig flicka i Västbengalen den 13 januari 2011.Att markera detta historiska triumf, rotaryklubbar belysta sevärdheter och ikoniska strukturer i hela landet med fyra enkla men kraftfulla ord, ”Indien är polio gratis”.
Indien firar tre år utan polio 2018-03-28 04:00:00Z 0

Att finna fristad

artikeltumnagel
År hade Angalia Bianca sovit i övergivna byggnader över hela Chicago.Hon stal. Hon gjorde droger. Hon tillbringade tid in och ut ur fängelse för förfalskning, stöld, intrång och innehav av narkotika.Men efter att hon landat i fängelse för sjunde gången, något förändrats--Bianca visste att hon ville ha ett bättre liv.Hon visste precis hur man gör det hända.
Att finna fristad 2018-03-28 04:00:00Z 0

Rädda liv i Ghana

artikeltumnagel
Vad är det som att ta ett stort team till Afrika?Det har förmodligen varit en av de mest givande upplevelserna i mitt liv.I mitten av februari började jag leder roterande medlemmar från hela den östra kusten av USA genom Ghana.Jag har försökt att ge teamet en ghanansk Välkommen som jag fått på mina tidigare resor.En stor resa är en verklig välsignelse eftersom varje person ser Ghana och vårt arbete på ett annat sätt.
Rädda liv i Ghana 2018-03-28 04:00:00Z 0

Att hjälpa människor med funktionsnedsättning göra sin egen musik

artikeltumnagel
Musik har varit en viktig del för ett vanligt liv för studenter på musikskolan för barn med funktionsnedsättning i heder av Paul Harris i Lublin, Polen.Skolan grundades av roterande medlemmar, och serverar 20 elever med olika funktionshinder, inklusive Downs syndrom, autism och synskador.Den Rotary Club av Lublin-Centrum-Marie Curie-Sklodowska har finansierat med hjälp av Rotary Foundations matchande bidrag och Henryk Wieniawski musikaliska sällskapet, som inrymmer skolan.
Att hjälpa människor med funktionsnedsättning göra sin egen musik 2018-03-27 22:00:00Z 0 musik
Tags